Przejdź do treści

Przepis na Barszcz czerwony z pasztecikami

Czas przygotowania
1 godzina (barszcz) + 30 minut (paszteciki)

Składniki - Przepis na Barszcz czerwony z pasztecikami

Sposób przygotowania - Przepis na Barszcz czerwony z pasztecikami

Barszcz:
Obrane i pokrojone na mniejsze części buraki zalej wodą i gotuj na małym ogniu przez około pół godziny. Dodaj 2 łyżki octu jabłkowego Kamis, 2 łyżki cukru i gotuj kolejne 5 minut. Pozostałe, pokrojone warzywa zalej wodą. Dodaj przyprawy Kamis. Gotuj do miękkości warzyw. Do ugotowanego wywaru z buraków dodaj wywar z warzyw. Gotuj na bardzo małym ogniu przez kolejne 15-20 minut.

Paszteciki:
Cebulę pokrojoną w kostkę podsmaż na maśle klarowanym, dodaj starte na grubych oczkach pieczarki. Dopraw solą i pieprzem Kamis. Smaż około 5 minut. Ciasto francuskie Henglein pokrój na prostokąty. Na część każdego prostokąta wyłóż farsz pieczarkowy i zawiń. Paszteciki posmaruj jajkiem. Piecz w piekarniku zgodnie z zaleceniami producenta. Barszcz podawaj w towarzystwie pasztecików.

Smacznego!

-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij