Przejdź do treści

Perfekcyjna beza krok po kroku

Czas przygotowania
1 godzina + 5 godzin suszenia

Składniki - Perfekcyjna beza krok po kroku

Sposób przygotowania - Perfekcyjna beza krok po kroku

  1. Rozgrzej piekarnik do 140°C.
  2. Bardzo dokładnie oddziel białka od żółtek, uważając aby nawet niewielka część żółtek nie wymieszała się z białkami.
  3. W czystych, wytartym do sucha szklanym lub metalowym naczyniu ubij białka na sztywną pianę. Pod koniec ubijania powoli dodawaj cukier puder.
  4. Z ubitej piany za pomocą łyżki lub rękawa cukierniczego uformuj małe bezy 4. Wstaw bezy do piekarnika i piecz na środkowej półce 50 minut w 140 st. Po 5 minutach obniż temperaturę do 130°C. Po zakończeniu pieczenia wyłącz piekarnik i pozostaw w nim upieczone bezy przez 5 godzin, nie otwierając drzwiczek (możesz zostawić ją na całą noc).
-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij