Przejdź do treści

Jabłecznik z kruszonką

Czas przygotowania
20 minut i 35 minut pieczenia

Składniki - Jabłecznik z kruszonką

Sposób przygotowania - Jabłecznik z kruszonką

Mąkę wymieszaj z Moją do pieczenia, 2 łyżkami cukru, proszkiem do pieczenia i cukrem wanilinowym. Dodaj żółtka. Całość dokładnie zagnieć. Ciasto przełóż do lodówki na około pół godziny. W tym czasie pokrój jabłka w niewielką kostkę i przełóż do garnka. Podlej je odrobiną wody, dodaj łyżkę cukru, cynamon i duś na średnim ogniu. Chłodne ciasto podziel na 2 części. Pierwszą część ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej margaryną Moja, nakłuj widelcem, podpiecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut. Następnie dodaj podduszone jabłka z cynamonem. Drugą część ciasta przygotuj kruszonkę i ułóż na jabłkach. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut. Upieczony jabłecznik posyp cukrem pudrem i płatkami migdałów.

Smacznego!

-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij