Przejdź do treści

Przepis na Krem z grzybów z chrupiącymi orzechami

Czas przygotowania
1 godzina

Składniki - Przepis na Krem z grzybów z chrupiącymi orzechami

Sposób przygotowania - Przepis na Krem z grzybów z chrupiącymi orzechami

Grzyby wymocz w wodzie przez całą noc. Odcedź, wodę z moczenia zostaw. Na patelni rozgrzej tłuszcz. Podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę i grzyby. Ziemniaki pokrojone na małe części ugotuj. Dodaj podsmażoną cebulę z grzybami. Dopraw kostką drobiową, pieprzem i zielem angielskim. Dolej połowę wody pozostałą z moczenia grzybów. Gotuj przez około 30 minut. Zupę zblenduj. Na koniec zabiel jogurtem greckim Bakoma.

Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Dodaj całe migdały i orzechy. Następnie dodaj łyżkę miodu i smaż do momentu, aż miód zacznie się karmelizować. Krem podawaj z prażonymi, chrupiącymi orzechami.

Smacznego!

-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij