Przejdź do treści

Szaszłyki

Czas przygotowania
20 minut i 20 minut pieczenia

Składniki - Szaszłyki

Sposób przygotowania - Szaszłyki

Mięso pokrój w mniej więcej równą kostkę, posyp przyprawami, skrop olejem i odstaw na kilka godzin. Paprykę i ananasa pokrój w kwadraty, w cebuli oddziel warstwy. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj na przemian mięso z warzywami. Całość posmaruj olejem. Paprykę podziel na mniejsze kawałki. Cukinię pokrój w około centymetrowe plastry. Na patyczki do szaszłyków nadziewaj na przemian: pomidorka, paprykę, pieczarkę, cukinię.

Gotowe szaszłyki posyp ziołami prowansalskimi i polej odrobiną oleju.

Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Gotowe szaszłyki podawaj z ulubioną sałatką.

Smacznego!

-
Moja lista zakupów
Nazwa produktu
Wydrukuj lub wyślij